Jsem nadšená houbařka a houby miluji čerstvé i nakládané. Tento recept je kombinací obojího, je velmi chutný jako večeře nebo lehký oběd. Moje rodina ho miluje.
Pavla Totušková, Praha
Ingredience
- 200 g žampiony
- 150 g máslo
- 1 smetana
- 1 stroužek česnek
- šťáva citrónová
- 200 g houby
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
45 Kč
Postup přípravy
-
Žampiony oloupeme a nakrájíme na čtvrtinky ( to samé provedeme i s čerstvými lesními houbami). Pokud budeme používat naložené kyselé houbičky, nejprve je slijeme a necháme okapat.
-
Na hluboké pánvi rozpustíme máslo a nakrájené čerstvé houby osmažíme. Poté přidáme nakládané houbičky a vše promícháme. Houby zalijeme čerstvou smetanou a chvilku povaříme.
-
Na závěr směs ochutíme solí, utřeným česnekem a citronovou šťávou. Celou směs ještě jednou důkladně promícháme a povaříme asi 5 minut. Houby se hodí jako skvělá příloha k pečeným masům a nebo se jedí i samotné s čerstvým pečivem nebo s novými bramborami.