Čokoládové pusinky
Fotogalerie:

Čokoládové pusinky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Lenka Burdíková, Uherský Ostroh

Ingredience

  • 3 bílky
  • 3/4 hrnku cukru krupice
  • 2 lžíce cukru moučky
  • 100  g hořké čokolády

Doba přípravy

Počet porcí

25

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Troubu dáme předem předehřát na 130 °C. Bílky vyšleháme do polotuha. Za stálého šlehání přidáváme oba cukry.

  2. Na mixéru zvýšíme otáčky a šleháme, dokud se cukry nerozpustí a nevznikne krásně lesklý sníh.

  3. Rozpuštěnou čokoládu (vlažnou) nastříkáme na vršek sněhu, ale nevmícháváme ji do směsi.

  4. Lžící odebíráme sníh a na plech děláme malé kopečky. Sušíme asi 40–50 minut a odložíme vychladit.

Pošli recept! - Speciál - Podzimní pečení (17.9.2018)

Tisknout