Katův šleh trochu jinak
Fotogalerie:

Katův šleh trochu jinak

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Alena Peštová, České Budějovice

Ingredience

  • 20  g sójových kostek
  • kousek bujonu
  • trocha oleje
  • podle chuti sójová omáčka
  • 1 menší cibule
  • polovina menší papriky
  • 1–2 stroužky česneku
  • 1 velká kyselá okurka
  • kečup (pálivý i sladký)
  • trocha soli a pepře
  • špetka pálivé papriky
  • 1/3 hermelínu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. V hrnci si uvaříme sójové maso podle návodu na obalu.Standardně se vaří 15 minut ve vodě s bujonem. Po uvaření maso slijeme a nakrájíme na menší kousky.

  2. Na pánev si nalijeme olej a chvíli smažíme sójové maso se sójovou omáčkou. Přidáme cibuli a papriku, které jsme si pokrájeli na proužky. Přidáme ještě trochu sójové omáčky a restujeme. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a kyselou okurku pokrájenou na proužky. Promícháme a podlijeme vodou.

  3. Směs posypeme špetkou pálivé papriky a necháme dusit, aby zelenina trochu změkla. Až zelenina změkne, přidáme podle chuti kečup, sůl, pepř, a pokud je potřeba, zahustíme moukou. Do směsi dáme roztavit plátky hermelínu a ještě prohřejeme.

Pošli recept! 7/2018 (4.6.2018)


Zpět na článek: Katův šleh trochu jinak
Tisknout