Papriky plněné bulgurem a balkánským sýrem
Fotogalerie:

Papriky plněné bulgurem a balkánským sýrem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Jana Remková, Orlová-Lutyně

Ingredience

  • 200 g bulguru
  • zeleninový vývar dle potřeby
  • 2 jarní cibulky
  • 6 cherry rajčátek
  • 100 g šunky
  • pepř, sůl a olivový olej dle potřeby
  • 100 g balkánského sýra
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 4 kusy červených paprik

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Bulgur uvaříme podle návodu na sáčku v zeleninovém vývaru a schováme jej do tepla, nejlépe do peřin. Cibuli, rajčata a šunku nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a krátce podusíme na olivovém oleji.

  2. Do směsi rozdrobíme sýr, přidáme lžíci protlaku a promícháme s bulgurem.

  3. Papriky opatrně rozkrojíme a naplníme hotovou směsí. Dáme do pekáčku, přidáme asi 100 ml vody a v předehřáté troubě na 200 °C pečeme přibližně 20 minut.

Pošli recept! - Speciál - Expres recepty (18.9.2017)


Zpět na článek: Papriky plněné bulgurem a balkánským sýrem
Tisknout