Kroupy s hráškem a hlívou
Fotogalerie:

Kroupy s hráškem a hlívou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Marie Vávrová, Liberec

Ingredience

  • 200 g ječných krupek
  • 1–2 lžíce sádla
  • 2 cibule
  • 500 g hlívy ústřičné
  • 2 stroužky česneku
  • špetka tymiánu
  • trocha soli a pepře
  • 1 - 2 hrsti mraženého hrášku
  • salátové lístky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Krupky propláchneme, zalijeme vodou a vaříme asi 30 minut, než změknou. Pak je slijeme a hned propláchneme studenou vodou.

  2. Na sádle osmahneme cibuli, na kousky nakrájenou hlívu a vše opražíme. Přidáme na plátky nakrájený česnek, špetku tymiánu a dochutíme solí a pepřem. Promícháme s krupkami.

  3. Mražený hrášek propláchneme pod vroucí vodou a vmícháme do kernota. Podáváme se salátovými lístky.

Tip redakce

Ječné krupky můžeš koupit v prodejnách se zdravou výživou.

Pošli recept! 5/2017 (20.4.2017)


Zpět na článek: Kroupy s hráškem a hlívou
Tisknout