Zuzana Svobodová, Brno
Ingredience
- Omáčka:
- 190 g majonézy
- 190 g zakysané smetany
- 4 lžíce kremžské hořčice
- 2 bílé části jarní cibulky
- podle chuti sůl a pepř
- Kroužky:
- 3 velké cibule
- 3 vejce
- 8 lžic piva
- 8 lžic hladké mouky
- 1 lžíce solamylu + na obalení
- špetka jedlé sody
- podle chuti sůl a pepř
- podle chuti grilovací koření
- na smažení olej
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
40 Kč
Postup přípravy
-
Nejprve si připravíme omáčku. Smícháme majonézu se smetanou a hořčicí. Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a dochutíme solí a pepřem. Promícháme a dáme chladit do lednice.
-
Cibule oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka a dáme spařit na 1 minutu do vroucí vody.
-
Vejce prošleháme s pivem. Přisypeme mouku, solamyl a jedlou sodu, vše důkladně promícháme. Dochutíme solí, pepřem a grilovacím kořením.
-
Cibuli rozdělíme na jednotlivá kolečka, která vložíme do igelitového sáčku. Přisypeme k nim hladkou mouku a důkladně protřeseme. Takto pomoučené kroužky obalíme v těstíčku a dáme smažit do rozpáleného oleje. Smažíme dozlatova z obou stran.
-
Cibulové kroužky podáváme horké s vychlazenou omáčkou.