Ředkvičková polévka
Fotogalerie:

Ředkvičková polévka

Lucie Zichová
Lucie Zichová

Pavlína Kotrbová, Jihlava

Ingredience

  • 1 svazek ředkviček
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 masox
  • špetka pepře
  • muškátový oříšek
  • 100 ml smetany
  • 3 stroužky česneku
  • špetka soli
  • 1 hrst petrželky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Ředkvičky omyjeme, nakrájíme na kolečka a osmahneme v hrnci na rozehřátém másle. Přidáme 3 lžíce hladké mouky a krátce ji orestujeme.

  2. Zředíme vodou, přidáme masox a vaříme přibližně 20 minut. Na závěr polévku zjemníme  smetanou, přidáme muškátový oříšek, prolisovaný česnek a pepř. Dosolíme podle chuti a posypeme omytou nasekanou petrželkou.

Pošli recept! 4/2017 (9.3.2017)

Tisknout