Okurky v karí
Fotogalerie:

Okurky v karí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

V létě jsou okurky levné, zavařování se vyplatí.

Dalibor Marounek, Roudnice

Ingredience

  • 2,5 kg okurek
  • 6 velkých cibulí
  • Nálev:
  • 1,5 l vody
  • 40 ml octa
  • 200 g cukru
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička karí
  • 1 lžička soli

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Okurky a cibuli pokrájíme na kostičky, posypeme solí a necháme 2 hodiny odležet v míse.

  2. Uvaříme lák z výše uvedených surovin. Okurky spolu s pokrájenou cibulí naplníme do skleniček a zalijeme horkým lákem. Sterilujeme 10 minut.

Tip redakce

Výborná příloha k masitým pokrmům, pikantní chuti, která nám sterilovaná vydrží celý rok.

Pošli recept! 8/2016 (13.7.2016)


Zpět na článek: Okurky v karí
Tisknout