Smetanovo-malinová dobrůtka
Fotogalerie:

Smetanovo-malinová dobrůtka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zákusek je nejlepší s pudinkem, který má v sobě pravou vanilku.

Eva Přecechtělová, Chropyně

Ingredience

  • 400 ml mléka
  • 1 vanilkový pudink
  • 2 vanilkové cukry
  • 250 g malin (ostružin, borůvek)
  • 250 g měkkého tučného tvarohu
  • 200 ml šlehačky (min. 30%)
  • 100 g kakaových nebo čokoládových sušenek

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. V půlce mléka rozmícháme pudinkový prášek. V druhé půlce rozpustíme 1 vanilkový cukr, přivedeme k varu a vlijeme pudinkový roztok. Za stálého míchání krátce povaříme a necháme vychladnout. Krém je dobré občas promíchat, aby se nevytvořil silný škraloup.

  2. Mezitím svaříme polovinu ovoce s vanilkovým cukrem a necháme vychladnout. Do studeného pudinku přidáme tvaroh, vyšleháme ruční metlou a postupně vlijeme smetanu.

  3. Do poloviny sklenic dáme krém, přidáme lžíci rozdrcených sušenek, trochu krému, svařené ovoce a zbytek krému. Zdobíme druhou polovinou ovoce, sušenkovou trubičkou a listem omyté meduňky.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné pečení (16.6.2016)


Zpět na článek: Smetanovo-malinová dobrůtka
Tisknout