Houbová omeleta
Fotogalerie:

Houbová omeleta

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Naše častá letní i podzimní večeře.

Jindra Kolomazníková, Vsetín

Ingredience

  • 30 g másla
  • 1 malá cibule
  • 200 g hříbků nebo jiných hřibovitých hub
  • špetka mletého kmínu
  • podle chuti sůl
  • 2-3 vejce
  • 2 lžíce mléka
  • 1 menší svazek pažitky
  • 1 lžička oleje

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Na másle zpěníme nasekanou cibuli, přidáme nakrájené houby, osolíme, okmínujeme a podusíme doměkka.

  2. Vejce rozšleháme s mlékem, solí a trochou nasekané pažitky, nalijeme na olejem potřenou pánev, posypeme houbami, zakryjeme poklicí a na mírném ohni smažíme, až se vejce srazí (můžeme upéct i v troubě). Ozdobíme zbylou pažitkou.

Pošli recept! 7/2016 (3.6.2016)


Zpět na článek: Houbová omeleta
Tisknout