Cizrnové karbanátky
Fotogalerie:

Cizrnové karbanátky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Květákové nebo kapustové jsme dělali často, teď je občas prostřídám těmi cizrnovými.

Veronika Havlíková, Bakov nad Jizerou

Ingredience

  • 200 g naklíčené cizrny
  • 2 lžíce slunečnicových semínek
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • na smažení olej
  • 50 g hladké mouky
  • 1 lžička sušené majoránky
  • špetka římského kmínu
  • dle potřeby sůl
  • dle chuti pepř
  • na obalení strouhanka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Naklíčenou cizrnu důkladně propláchneme studenou vodou a spolu se slunečnicovými semínky povaříme asi 10–15 minut. Vodu slijeme a cizrnu i se semínky rozmixujeme na kaši.

  2. Cibuli a stroužky česneku pokrájíme nadrobno, osmahneme na trošce oleje a vmícháme ke směsi. Přidáme hladkou mouku, majoránku, římský kmín, sůl, pepř a zpracujeme na hmotu, ze které tvoříme malé karbanátky.

  3. Takto připravené karbanátky obalíme ve strouhance a osmažíme v dostatečném množství oleje. Podáváme je nejlépe se zeleninovým salátem.

Pošli recept! - Speciál - Levná kuchařka (20.1.2016)


Zpět na článek: Cizrnové karbanátky
Zpět na článek: Cizrnové karbanátky
Tisknout