Orlovský grenadýr
Fotogalerie:

Orlovský grenadýr

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Naši místní specialitu každý moc chválí.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Ingredience

  • 150 g hrubé mouky
  • 150 g polohrubé mouky
  • podle chuti sůl
  • 1 vejce
  • 150-200 g těstovin
  • 1 větší cibule
  • 50 g pikantního salámu
  • 1 lžíce sádla nebo oleje
  • 1 lžička sladké papriky

Doba přípravy

Počet porcí

2-3

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy nasypeme polohrubou a hrubou mouku. Osolíme a přidáme vejce a tolik vody,
    abychom umíchali husté těsto.

  2. Těsto protlačíme do vroucí vody přes haluškovač. Jakmile nočky vyplavou, scedíme je
    a propláchneme teplou vodou.

  3. V hrnci s osolenou vroucí vodou uvaříme těstoviny. Cibuli nakrájíme a osmažíme a přidáme
    nakrájený salám. Ke konci přidáme sladkou papriku. Uvařené těstoviny a nočky promícháme
    se směsí a v pekáčku zapékáme 15 minut v troubě.

Pošli recept! - Speciál - Těstoviny a rýže (20.4.2016)

Tisknout