Ostrá salámovka
Fotogalerie:

Ostrá salámovka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Rychlá a skvělá pomazánka jen tak k večeři nebo i na chlebíčky pro hosty.

Lucie Exnerová, Bukovina u Čisté

Ingredience

  • 1 cibule
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce kečupu
  • 2 lžíce hořčice
  • špetka pálivé papriky
  • 400 g měkkého salámu
  • 100 g nakládané kapie
  • 100 g majonézy
  • 200 g čerstvého sýra
  • podle potřeby sůl

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Pokrájenou cibuli orestujeme na oleji. Přidáme kečup, hořčici a podle chuti mletou pálivou papriku. Krátce povaříme a necháme vychladnout. 

  2. Měkký salám umeleme a smícháme s vychladlou směsí a nadrobno nakrájenou kapií. Přidáme majonézu a čerstvý sýr, vše promícháme a dle chuti osolíme.

  3. Pomazánku necháme rozležet v chladu, nejlépe do druhého dne, aby se chutě prolnuly.


Pošli recept! 1/2016 (4.12.2015)

Tisknout