Rybízová marmeláda
Fotogalerie:

Rybízová marmeláda

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Do lineckého cukroví nebo na koláč je díky své pikantní chuti nejlepší.

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Ingredience

  • 1 kg červeného rybízu
  • želírovací cukr extra 2:1

Doba přípravy

Počet porcí

4 skleničky

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. 2. Natrhaný rybíz opereme a odšťavníme (my doma máme starý odšťavovač od Ety, do kterého se může dávat rybíz i se stonky a listy, které nám při trhání spadly).

  2. 2. Vzniklou šťávu nalijeme do většího hrnce, přidáme želírovací cukr a dobře promícháme. Směs za stálého míchání přivedeme k varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

  3. 3. Odebereme případnou pěnu a marmeládu ihned plníme do důkladně vymytých a vytřených sklenic.

  4. 4. Sklenice pečlivě uzavřeme víčkem, dáme je na utěrku a otočíme dnem vzhůru asi na 5 minut. Pak otočíme zpět.

Pošli recept! 8/2015 (7.7.2015)


Zpět na článek: Rybízová marmeláda
Tisknout