Hranolky z cukety
Fotogalerie:

Hranolky z cukety

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tentokrát jsem zkusila každou porci zapéct do úhledné mřížky, šlo to dobře.

Andrea Jílková, Polička

Ingredience

  • 2 středně velké cukety
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička citronové šťávy
  • podle potřeby sůl
  • podle chuti pepř
  • 2 stroužky česneku
  • 60 g sýru Leerdammer

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Troubu předehřejeme na teplotu 200 °C. Plech vyložíme alobalem. Cuketu podélně rozkrojíme na polovic a pak každou půlku opět podélně na dva díly. Takto získáme z každé cukety šest velkých hranolků.

  2. 2. V míse smícháme olivový olej, citronovou šťávu, sůl, pepř a prolisované stroužky česneku. Cukety rovnoměrně rozprostřeme na plech a potřeme je směsí z olivového oleje.

  3. 3. Poté je posypeme nastrouhaným sýrem. Dáme péct do trouby asi na 30–40 minut. Podáváme je teplé s bílým pečivem nebo s opečenými brambory.


Pošli recept! - Speciál - Léto na chalupě (16.7.2015)


Zpět na článek: Hranolky z cukety
Tisknout