Kuřecí plátek na ovoci
Fotogalerie:

Kuřecí plátek na ovoci

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Trochu netradiční, ale výborná úprava.

Věra Melicharová, Beroun

Ingredience

  • trocha oleje
  • trocha soli a pepře
  • 150 g kuřecích prsou s kůží
  • 20 g jahod
  • 20 g borůvek
  • 20 g angreštu
  • 1 lžíce cukru krystalu
  • pár kapek koňaku
  • 1 snítka šalvěje

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Na pánev nalijeme olej. Necháme ho rozehřát, pak vložíme osolené a opepřené kuřecí prso. Nejdřív 3 minuty opékáme stranu s kůží, potom obrátíme a z druhé strany necháme smažit 4 až 5 minut.

  2. 2. Na druhé pánvi orestujeme směs ovoce. Zhruba po minutě přidáme cukr, prohodíme a nalijeme koňak, ovoce takto oflambujeme. Servírujeme ozdobené snítkou šalvěje.

Pošli recept! 7/2015 (5.6.2015)


Zpět na článek: Kuřecí plátek na ovoci
Tisknout