Křehká roláda
Fotogalerie:

Křehká roláda

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

S dia džemem je vhodná i pro diabetiky.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Ingredience

  • 4 vejce
  • 1 lžíce cukru krupice (v dia verzi nemusí být)
  • 5 lžic polhrubé mouky
  • špetka soli
  • podle potřeby jahodová marmeláda
  • podle potřeby nakrájené jahody

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme se lžící cukru do pěny. Nakonec přimícháme mouku a tuhý sníh z bílků ušlehaný se špetkou soli. 

  2. 2. Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě při 200 °C asi 10–12 minut. Stočíme do vlhké utěrky a necháme vychladnout. 

  3. 3. Poté rozbalíme, sejmeme pečicí papír, natřeme marmeládou (či dia marmeládou), poklademe jahodami a stočíme. Můžeme porcovat.


Pošli recept! - Speciál - Jahody (16.6.2014)

Tisknout