Květák na karí
Fotogalerie:

Květák na karí

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Je skvělý s osmaženými kousky krůtího nebo kuřecího masa.

Irena Válová, Vyškov

Ingredience

  • 1 květák
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 lžíce karí koření
  • 1 lžička drceného kmínu
  • podle chuti sůl
  • 2 lžíce olivového oleje

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Květák důkladně očistíme a rozebereme na jednotlivé růžičky. Pokud jsou příliš velké, můžeme je ještě překrájet. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Mrkev oškrábeme a pokrájíme na kolečka. 

  2. krok2

    V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej a vhodíme do něj nakrájenou cibuli, necháme ji zpěnit, po chvilce přidáme karí a drcený kmín. Společně chvilku osmahneme, ne však moc dlouho, aby karí nezhořklo. 

  3. krok3

    Potom přidáme květák a kolečka mrkve, jemně osolíme, zalijeme trochou vody a necháme dusit. Zelenina by měla pouze lehce změknout, nesmíme ji rozvařit, měla by být spíše křupavá. Květákové karí můžeme podávat samotné nebo s přílohou, nejlépe s dušenou rýží, vařeným bulgurem nebo arabským chlebem.


Pošli recept! 6/2015 (4.5.2015)

Tisknout