Majonéza s pečeným česnekem
Fotogalerie:

Majonéza s pečeným česnekem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Je moc dobrá ke všem grilovaným masům nebo i k opečené zelenině.

Ivan Novotný, Ostrava

Ingredience

  • 1 hlavička česneku
  • na pokapání olej
  • 1/2 lžičky soli
  • špetka pepře
  • 2 žloutky
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 150 ml slunečnicového oleje
  • 150 ml olivového oleje

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Začneme česnekem. Vršek hlavičky odkrojíme a skrojíme špičky stroužků. Pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Česnek dáme do vhodné pečicí nádoby a vložíme do trouby předehřáté na teplotu 150 °C. Hodinu pečeme a pak necháme vychladnout.

  2. krok2

    2. Zatím si připravíme majonézu. Všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu. Připravíme si hlubokou mísu, do které dáme žloutky, hořčici i ocet, a metličkou šleháme asi minutu, dokud nezískáme hustou krémovou hmotu. Oba oleje smícháme nejlépe v nádobě s „hubičkou“. 

  3. krok3

    3. Po kapkách olej přidáváme ke hmotě, dokud opět nezačne houstnout. Potom ho začneme přilévat tenkým pramínkem a stále šleháme. Výsledkem je hustá hladká majonéza. 

  4. 4. Vychladlý česnek vyndáme z vnější slupky a stroužky rozmačkáme na hladkou kaši. Tu vmícháme do majonézy. Podle chuti můžeme ještě dosolit či dopepřit.


Pošli recept! - Speciál - Grilování (19.5.2014)

Tisknout