Kedlubnové zelí se špekem a špeclemi
Fotogalerie:

Kedlubnové zelí se špekem a špeclemi

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Místo špeclí tak můžeš připravit i špagety.

Alena Votrubová, České Budějovice

Ingredience

  • 2 ks kedlubna
  • 1 lžíce olej
  • 150 g slanina
  • trocha soli a pepře
  • 250 g špecle
  • trocha nasekané čerstvé petrželky

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Kedlubny omyjeme, oloupeme a nastrouháme nahrubo. V pánvi rozpálíme olej, přidáme do něj slaninu a kedlubny, podlijeme trochou vody a dusíme společně doměkka. Směs podle potřeby osolíme a podle chuti opepříme trochou černého pepře.

  2. Mezitím uvaříme v osolené vodě špecle podle návodu na obalu. Slijeme, necháme okapat a kedlubnové zelí podáváme se špeclemi posypanými petrželkou.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (15.3.2015)

Tisknout