Bramboračka od Zůzáčka
Fotogalerie:

Bramboračka od Zůzáčka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Teprve houby dodají polévce skvělou chuť.

Zuzana Dobešová, Ostrava

Ingredience

  • 50 g másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 4 větší brambory
  • hrst kořenové zeleniny (celer, petržel, mrkev)
  • podle chuti čerstvé nebo cušené houby
  • 1 bobkový list
  • 4 kuličky pepře
  • 4 kuličky nového koření
  • trocha majoránky
  • trocha drceného kmínu
  • 1 kostka masoxu
  • trocha sladké papriky
  • sůl
  • podle potřeby

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Na másle umícháme jíšku, zalijeme vodou a povaříme. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a čerstvou zeleninu, čerstvé nebo předem namočené sušené houby.

  2. Vložíme bobkový list, kuličky pepře a nového koření, majoránku, kmín a vaříme, dokud zelenina, houby a brambory nezměknou. Přidáme bujon a podle potřeby dochutíme paprikou a solí.

Pošli recept! - Speciál - Rychle a úsporně (17.2.2014)


Zpět na článek: Bramboračka od Zůzáčka
Tisknout