Bramborový nákyp
Fotogalerie:

Bramborový nákyp

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Výborná večeře, která skoro nic nestojí.

Simona Karlíková, Praha

Ingredience

  • 2 lžíce sádlo
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 600 g brambory
  • 1 červená paprika
  • 2 lžičky koření na americké brambory
  • 6 ks vejce
  • trocha soli a pepře
  • 1 hrst mražený hrášek
  • 1/2 svazku pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Na sádle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli a na plátky pokrájený česnek. Brambory oškrábeme, nastrouháme najemno a opékáme za občasného míchání asi 8 minut. 

  2. Přidáme nakrájenou papriku a posypeme kořením na americké brambory. Vejce prošleháme se solí, pepřem, přidáme hrášek, posekanou pažitku a vmícháme k bramborám. Zapékací nádobu naplníme připravenou směsí a pečeme při 170 °C asi 20 minut.

Pošli recept! 3/2015 (4.2.2015)

Tisknout