Těstoviny se krásně obarví.
Hana Doležalová, Třebíč
Ingredience
- 1 syrová červená řepa
- trocha oleje
- podle potřeby sůl
- špetka pepře
- 2–3 stroužky česneku
- 1 balíček špaget
- 1 zakysaná smetana
- 1 jarní cibulka nebo zelená část pórku
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
50 Kč
Postup přípravy
-
1. Červenou řepu oloupeme a nastrouháme na hrubé nudle. Vložíme do kastrolu s trochou oleje a dusíme do změknutí, asi 10 minut. Pokud je to potřeba, podlijeme ji teplou vodou. Osolíme, přidáme špetku mletého pepře a prolisované stroužky česneku.
-
2. Špagety uvaříme podle návodu na obale tak, aby byly al dente čili na skus. Scedíme je, zakápneme troškou oleje, nejlépe olivového nebo slunečnicového, a smícháme je s podušenou červenou řepou.
-
3. Na talíři utvoříme z těstovin kopeček, dozdobíme hromádkami z kysané smetany a okolo nasypeme kolečka jarní cibulky nebo pórku. Je to výborné a hlavně zdravé!