Zdravá muchomůrka
Fotogalerie:

Zdravá muchomůrka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Těstoviny se krásně obarví.

Hana Doležalová, Třebíč

Ingredience

  • 1 syrová červená řepa
  • trocha oleje
  • podle potřeby sůl
  • špetka pepře
  • 2–3 stroužky česneku
  • 1 balíček špaget
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 jarní cibulka nebo zelená část pórku

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Červenou řepu oloupeme a nastrouháme na hrubé nudle. Vložíme do kastrolu s trochou oleje a dusíme do změknutí, asi 10 minut. Pokud je to potřeba, podlijeme ji teplou vodou. Osolíme, přidáme špetku mletého pepře a prolisované stroužky česneku.

  2. 2. Špagety uvaříme podle návodu na obale tak, aby byly al dente čili na skus. Scedíme je, zakápneme troškou oleje, nejlépe olivového nebo slunečnicového, a smícháme je s podušenou červenou řepou.

  3. 3. Na talíři utvoříme z těstovin kopeček, dozdobíme hromádkami z kysané smetany a okolo nasypeme kolečka jarní cibulky nebo pórku. Je to výborné a hlavně zdravé!


Pošli recept! - Speciál - Těstoviny (16.2.2015)


Zpět na článek: Zdravá muchomůrka
Tisknout