Rizoto s červenou řepou
Fotogalerie:

Rizoto s červenou řepou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Má úžasnou barvu, už jen díky ní se člověku sbíhají sliny.

Anna Schmidtová, Tábor

Ingredience

  • 500 g červená řepa
  • 2 lžíce olej
  • sůl podle chuti
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česnek
  • 1 lžíce máslo
  • 250 g rýže
  • 800 ml zeleninový vývar
  • 2 lžíce tvrdý sýr (eidam, gouda)
  • 4 lžíce zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Řepu oloupeme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na měsíčky. Ty vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme olejem a posolíme. Dáme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme do změknutí (podle velikosti 45–60 minut).

  2. krok2

    Mezitím oloupeme cibuli a česnek a oboje najemno nakrájíme. V hrnci rozpálíme máslo a zbytek oleje a osmahneme na něm cibuli, potom přidáme česnek a asi po minutě rýži. Dobře promícháme, aby se rýže obalila tukem, a přilijeme vývar.

  3. krok3

    Přivedeme k varu, osolíme, přiklopíme a dáme asi na 20 minut do trouby. Z té vyndáme měkkou řepu a nakrájíme ji na malé plátky. Až změkne v troubě i rýže,vyndáme ji a vmícháme do ní nakrájenou řepu. Do rizota přidáme nastrouhaný sýr a podle chuti dosolíme. Před podáváním ozdobíme kopečkem smetany.

Pošli recept! 11/2014 (23.9.2014)

Tisknout