Pikantní česneková dýně z trouby
Fotogalerie:

Pikantní česneková dýně z trouby

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Lehký sezonní oběd.

Kristýna Boháčová, Lipník nad Bečvou

Ingredience

  • 1 středně velká dýně Hokaido
  • 5 ml olej
  • 4 stroužky česnek
  • trocha pikantního koření
  • sůl podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Celou dýni (neloupeme) rozkrojíme na půl a vybereme semínka. Půlky poté nakrájíme na 2 cm silné plátky, které pokládáme na plech vymazaný olejem.

  2. Smícháme olej, rozmačkané stroužky česneku, koření a sůl. Touto směsí potřeme každý plátek zvlášť. Plech vložíme do trouby a pečeme do změknutí dýně (pečeme i se slupkou, která pečením také změkne). Hotovou dýni podáváme se smaženými brambory a s tatarskou omáčkou.

Pošli recept! 11/2014 (23.9.2014)

Tisknout