Škvarkové housky
Fotogalerie:

Škvarkové housky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Domácí pekárna ušetří spoustu práce.

Magda Tomášková, Litvínov

Ingredience

  • 250 ml vlažné mléko
  • 3 vejce
  • 150 ml olej
  • 1 sušené droždí
  • 1 lžička cukr
  • 500-600 g hladká mouka
  • 1,5 lžičky sůl
  • 100 g škvarky
  • hladká mouka na vál
  • 1 vejce na potření
  • hrubá sůl na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. V mléce rozšleháme vejce a směs nalijeme do pekárny na chleba. Přidáme olej, droždí, cukr, mouku, sůl, pokrájené škvarky a pekárnu zapneme na program těsto.

  2. Vykynuté těsto rozválíme a rozdělíme na poloviny. Z každé vytvarujeme 12 kuliček. Dáme je na plechy, nožem nařízneme křížek a potřeme rozšlehaným vejcem. Nakonec housky posypeme hrubou solí a pečeme při 
    180 °C asi 20 minut.

Pošli recept! 10/2014 (19.8.2014)

Tisknout