Domácí pekárna ušetří spoustu práce.
Magda Tomášková, Litvínov
Ingredience
- 250 ml vlažné mléko
- 3 vejce
- 150 ml olej
- 1 sušené droždí
- 1 lžička cukr
- 500-600 g hladká mouka
- 1,5 lžičky sůl
- 100 g škvarky
- hladká mouka na vál
- 1 vejce na potření
- hrubá sůl na posypání
Doba přípravy
Počet porcí
24
Orientační cena
40 Kč
Postup přípravy
-
V mléce rozšleháme vejce a směs nalijeme do pekárny na chleba. Přidáme olej, droždí, cukr, mouku, sůl, pokrájené škvarky a pekárnu zapneme na program těsto.
-
Vykynuté těsto rozválíme a rozdělíme na poloviny. Z každé vytvarujeme 12 kuliček. Dáme je na plechy, nožem nařízneme křížek a potřeme rozšlehaným vejcem. Nakonec housky posypeme hrubou solí a pečeme při
180 °C asi 20 minut.