Jíme je s chlebem nebo jako přílohu.
Jaroslava Mudrochová, Trutnov
Ingredience
- 1 kysané zelí
- 4-5 ks zelené papriky
- 4 kuličky nové koření
- 2 kuličky pepř
- 1 cibule
- 1 menší mrkev
- nálev zhotovený z deka bez nutnosti sterilizace
Doba přípravy
Počet porcí
2
Orientační cena
40 Kč
Postup přípravy
-
Zelí slijeme a vymačkáme – nejlépe v papírové utěrce. Naplníme jím omyté a jadřince zbavené papriky. Vkládáme je do předem vymytých sklenic.
-
Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a mrkev, můžeme použít i kopr. Podle chuti a fantazie proložíme i okurkami nebo feferonkami. Vše zalijeme nálevem z deka. Můžeme sterilovat, ale není to nutné.