Papriky se zelím
Fotogalerie:

Papriky se zelím

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jíme je s chlebem nebo jako přílohu.

Jaroslava Mudrochová, Trutnov

Ingredience

  • 1 kysané zelí
  • 4-5 ks zelené papriky
  • 4 kuličky nové koření
  • 2 kuličky pepř
  • 1 cibule
  • 1 menší mrkev
  • nálev zhotovený z deka bez nutnosti sterilizace

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Zelí slijeme a vymačkáme – nejlépe v papírové utěrce. Naplníme jím omyté a jadřince zbavené papriky. Vkládáme je do předem vymytých sklenic. 

  2. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a mrkev, můžeme použít i kopr. Podle chuti a fantazie proložíme i okurkami nebo feferonkami. Vše zalijeme nálevem z deka. Můžeme sterilovat, ale není to nutné. 

Pošli recept! 10/2014 (19.8.2014)

Tisknout