Petřin fazolový guláš
Fotogalerie:

Petřin fazolový guláš

Petra Raszková

Smilovice u Třince

U nás doma ho máme všichni moc rádi.

Petra Raszková, Smilovice u Třince

Ingredience

  • 200 g červené fazole
  • 1 uzené tofu
  • 1 větší mrkev
  • 1 větší zelená paprika
  • 1/8 ks celer
  • 1 větší cibule
  • trocha mouky na zahuštění
  • 1/2 lžíce sladká paprika
  • trocha soli
  • trocha vegety
  • 1 zakysaná smetana
  • pár snítek petrželky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Předem namočené fazole přivedeme k varu a uvaříme je do poloměkka. Pak přidáme na kostičky nakrájené tofu a necháme společně povařit.

  2. Postupně přidáváme nakrájenou mrkev‚ papriku‚ celer‚ cibuli a společně vaříme do změknutí. Před dovařením zahustíme moukou smíchanou s červenou sušenou paprikou. Podle chuti dosolíme a přidáme vegetu.

  3. Po odstavení ještě přimícháme smetanu a nasekanou petrželku. Podáváme s čerstvým chlebem.

Pošli recept! 7/2013 (3.6.2013)


Zpět na článek: Petřin fazolový guláš
Tisknout