Tvarůžky v bramboráku
Fotogalerie:

Tvarůžky v bramboráku

Zbyněk Moravec

Dobříš

Sýr se do bramboráků krásně zapeče.

Zbyněk Moravec, Dobříš

Ingredience

  • 1 kg brambory
  • 1 vejce
  • trocha soli, pepře a kmínu
  • majoránka podle chuti
  • 2 lžíce strouhanka
  • hladká mouka podle potřeby
  • 1 balení olomoucké tvarůžky
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Vymačkáme z nich šťávu, přidáme vejce, sůl, pepř, kmín, majoránku a dvě lžíce strouhanky. Kdo chce, může dát i česnek, já jsem ho vynechal, aby nepřehlušil chuť tvarůžků. Potom těsto zahustíme podle potřeby hladkou moukou.

  2. Syrečky nasekáme na kousky. Na pánvi necháme rozpálit olej. Lžící naneseme bramborákové těsto a na něj dáme kousky syrečků. Přikryjeme vrstvou těsta a smažíme dozlatova z obou stran. Z pánve přeložíme na ubrousek, aby okapal přebytečný tuk. Podáváme se zeleninou a sklenkou piva.

Pošli recept! 7/2013 (3.6.2013)

Tisknout