Pirožky
Fotogalerie:

Pirožky

Edita Ryšavá

Jindřichův Hradec

Podáváme je polité máslem nebo opečené na pánvi se sklenicí mléka.

Edita Ryšavá, Jindřichův Hradec

Ingredience

  • Těsto:
  • 500 g polohrubá mouka
  • 1/2 lžičky sůl
  • 1 vejce
  • 1 lžíce máslo
  • 230 ml teplá voda
  • Náplň:
  • 1 kg brambory
  • 500 g tvaroh
  • 1 cibule
  • sůl a pepř podle chuti
  • 100 g máslo na polití

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. V míse smícháme mouku, sůl, vejce a máslo. Potom jednou rukou pomalu vléváme teplou vodu a druhou mícháme těsto.

  2. Vymícháme je dohladka a rozválíme. Skleničkou o průměru asi 10 cm vykrájíme kolečka a doprostřed dáme náplň. Kolečka s náplní složíme do půlkruhu a na krajích prsty důkladně spojíme. Poté pirohy vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme je 5–10 minut, dokud nevyplavou na hladinu.

  3. krok3

    Náplň připravíme tak, že brambory uvaříme ve slané vodě, důkladně je rozmačkáme a ještě teplé promícháme s tvarohem. Cibuli pokrájíme na malé kostičky, osmažíme dozlatova a smícháme s brambory a tvarohem. Důkladně ochutíme solí a pepřem, náplň by neměla být mdlá.

Pošli recept! 5/2014 (18.4.2014)


Zpět na článek: Pirožky
Zpět na článek: Pirožky
Tisknout