Pórková polévka
Fotogalerie:

Pórková polévka

Monika Hnízdová

Stará Paka

Podávám ji s opečenou houstičkou.

Monika Hnízdová, Stará Paka

Ingredience

  • 1 pórek
  • 1 cibule
  • 2 lžíce máslo
  • 2,5 l zeleninový vývar
  • 3 větší brambiry
  • 100 ml sladká smetana
  • 100 g niva
  • trocha soli a pepře

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Použijeme pouze bílou část pórku a nakrájíme ji na kolečka. S nakrájenou cibulkou orestujeme v hrnci na másle. (Pozor! Pórek ani cibulka nesmějí zhnědnout – ve výsledku by polévka přišla o delikátní světlou barvu.)

  2. Přidáme zeleninový vývar a na kostičky nakrájené brambory. Jakmile jsou brambory měkké, polévku odstavíme z plotny a propasírujeme, případně rozmixujeme. Přidáme  smetanu, nivu a ještě chvilku povaříme. Dochutíme podle potřeby solí a pepřem.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (18.3.2013)

Tisknout