Klobásové buchty
Fotogalerie:

Klobásové buchty

Lenka Maryášová

Slavičín

Pohádková pochoutka pro všechny masožrouty.

Lenka Maryášová, Slavičín

Ingredience

  • 500 g polohrubá mouka
  • 250 ml mléko
  • 30 g droždí
  • 50 g máslo + na potření buchet
  • 2 žloutky
  • špetka soli a pepře
  • 300 g klobása
  • 150 g sýr
  • 1 pórek

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Z mouky, mléka, droždí, másla, žloutků a špetky soli vypracujeme těsto a necháme vykynout. Poté ho na vále rozválíme na placku a rozkrájíme na čtverce.

  2. Na každý dáme kopeček náplně. Tu si připravíme tak, že smícháme nakrájenou klobásu a sýr, posypeme drobně pokrájeným pórkem, jemně osolíme a opepříme. Každou buchtu uzavřeme a klademe vedle sebe na vymazaný plech.

  3. Buchty potřeme rozpuštěným máslem a upečeme dočervena. Podáváme se zeleninovým salátem pokapaným dresinkem (smícháme 2 lžíce kečupu, 2 lžíce majonézy, rozmačkaný stroužek česneku a trochu soli).

Tip redakce

Můžeš použít i kousek uzeného masa.

Pošli recept! 3/2014 (10.2.2014)


Zpět na článek: Klobásové buchty
Tisknout