Česneková omáčka
Fotogalerie:

Česneková omáčka

Nikola Černá

Praha

Je výborná s kuřecím masem a těstovinami.

Nikola Černá, Praha

Ingredience

  • 2 lžíce hladká mouka
  • 1 cibule
  • 1 palička česnek
  • 500 ml voda
  • 3 lžíce olej
  • 1 hrst petrželka
  • špetka muškátového oříšku nebo květu
  • 1 kostka Maggi zeleninový bujon
  • 200 ml smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Paličku česneku rozkrojíme a dáme péct na 15 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Cibuli nakrájíme, zpěníme na oleji a zasypeme moukou. Připravenou jíšku zalijeme za stálého míchání vodou, přidáme kostku bujonu a povaříme.

  2. Upečený česnek vymáčkneme do omáčky. Přilijeme smetanu, muškát, nasekanou petrželku a promícháme.

Pošli recept! 3/2014 (10.2.2014)

Tisknout