Salámové chlebánky
Fotogalerie:

Salámové chlebánky

Monika Nejedlá

Staré Sedliště

Jsou dobré jen tak nebo třeba ke guláši.

Monika Nejedlá, Staré Sedliště

Ingredience

  • 500 g hladká mouka
  • 1 lžička sůl
  • 400 ml voda
  • 1 sušené droždí
  • 300 g měkký salám
  • trocha oleje na plech
  • 1 vejce
  • trocha kmínu

Doba přípravy

Počet porcí

20-30

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Z mouky, soli , vody a droždí zaděláme těsto a přidáme na kostičky nakrájený salám. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinu kynout.
  2. Po vykynutí vykrájíme lžící kousky a tvarujeme bochánky, které klademe na plech vymazaný olejem. Necháme je ještě chvíli odpočinout a pak je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem.

  3. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 25 minut dozlatova.

Pošli recept! 2/2014 (20.1.2014)

Tisknout