Brokolicová omáčka
Fotogalerie:

Brokolicová omáčka

Marie Ospalíková

Kroměříž

Brokolice je zelenina, která se nikdy nepřejí.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Ingredience

  • 1 brokolice
  • 1 slepičí bujon
  • 1 zakysaná smetana
  • trocha oleje
  • 2 lžíce hladká mouka
  • sůl podle chuti
  • voda podle potřeby

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Brokolici rozdělíme na růžičky a dáme ji vařit do vody s kostkou bujonu.

  2. Jakmile je brokolice měkká, rozmixujeme ji ve vodě.

  3. Z hladké mouky a oleje uděláme jíšku. Zředíme ji trochou studené vody, aby se netvořily hrudky, a zavaříme ji do směsi.

  4. Pak vmícháme zakysanou smetanu a omáčku podle chuti dosolíme.

  5. Servírujeme s haluškami nebo s těstovinami.

Pošli recept! 11/2013 (7.10.2013)

Tisknout