Brokolice je zelenina, která se nikdy nepřejí.
Marie Ospalíková, Kroměříž
Ingredience
- 1 brokolice
- 1 slepičí bujon
- 1 zakysaná smetana
- trocha oleje
- 2 lžíce hladká mouka
- sůl podle chuti
- voda podle potřeby
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
40 Kč
Postup přípravy
-
Brokolici rozdělíme na růžičky a dáme ji vařit do vody s kostkou bujonu.
-
Jakmile je brokolice měkká, rozmixujeme ji ve vodě.
-
Z hladké mouky a oleje uděláme jíšku. Zředíme ji trochou studené vody, aby se netvořily hrudky, a zavaříme ji do směsi.
-
Pak vmícháme zakysanou smetanu a omáčku podle chuti dosolíme.
-
Servírujeme s haluškami nebo s těstovinami.