Brokolicová polévka s řapíkatým celerem
Fotogalerie:

Brokolicová polévka s řapíkatým celerem

Lenka Moudrá

Třebíč

Bez polévek se naše víkendové obědy prostě neobejdou.

Lenka Moudrá, Třebíč

Ingredience

  • 500 g brokolice
  • 1 cibule
  • 1 lžíce olej
  • 1 menší řapíkatý celer
  • 1 l voda
  • 1 lžička sůl
  • 1 lžíce máslo
  • 10 g hladká mouka
  • 1 smetana na vaření 12%
  • trocha pepře
  • 1 rohlík

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Brokolici omyjeme a nakrájíme na kousky. Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji. Přidáme brokolici a na tenké plátky nasekaný řapíkatý celer.

  2. Chvilku společně restujeme a potom zalijeme vodou. Osolíme a vaříme asi 30 minut, až je celer i brokolice měkká.

  3. krok3

    Z másla a mouky si připravíme řídkou jíšku a nalijeme ji do polévky. Rozmixujeme. Uvedeme zpět k varu a polévku zahustíme smetanou. Necháme projít varem a dochutíme pepřem.

  4. Rohlík pokrájíme a na pánvi nasucho opečeme. Před podáváním nasypeme na polévku.

Tip redakce

Do hotové horké polévky můžeš vmíchat 1–2 tavené sýry, bude krémovější a výraznější. Pokud máš strouhaný parmazán, posyp každou porci.

Pošli recept! 11/2013 (7.10.2013)

Tisknout