Citronovo - smetanové těstoviny
Fotogalerie:

Citronovo - smetanové těstoviny

Nikola Gargaliková
Nikola Gargaliková
Liberec

Citron propůjčí smetanové omáčce ten správný šmrnc!

Nikola Gargalíková, Liberec

Ingredience

  • 500 g těstoviny
  • 200 g zakysaná smetana 15 %
  • 1 citron
  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 velká cibule
  • podle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve dáme do osolené vroucí vody těstoviny a vaříme je podle návodu, nejlépe aby byly al dente.
  2. Mezitím nakrájíme cibuli na měsíčky a osmahneme ji na olivovém oleji.
  3. Až cibule zesklovatí, přidáme zakysanou smetanu a osolíme podle chuti. Chvilku povaříme. Na závěr přidáme šťávu z celého citronu, tak aby měla omáčka pořádný šmrnc.
  4. Uvařené těstoviny scedíme a dáme na talíře. Navrch přidáme hotovou směs z pánve. Kdo chce, může obohatit houbami, strouhaným sýrem (doporučuji parmazán) a bylinkami.

Zpět na článek: Citronovo - smetanové těstoviny
Tisknout