Plněné brambory s uzeným
Fotogalerie:

Plněné brambory s uzeným

Václav Králík

Pardubice

Skvělý nedělní oběd, ale i pohoštění pro přátele k vínu nebo pivu.

Václav Králík, Pardubice

Ingredience

  • 6 velkých brambory
  • 2 rohlíky
  • 250 g uzené maso
  • 80 ml smetana
  • 2 vejce
  • snítka petrželové natě
  • 100 g eidam
  • sůl a pepř podle chuti
  • trocha muškátového květu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Brambory omyjeme pod tekoucí vodou. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Vodu potom scedíme a brambory dáme vychladit. Studené podélně přepůlíme a kávovou lžičkou částečně vydlabeme.

  2. krok2

    Rohlíky nakrájíme na menší kostky a vložíme do mísy. Na kostky nakrájíme také uzené maso, přilijeme smetanu, přidáme vejce a najemno sekanou petrželovou nať. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Vše promícháme a dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem.

  3. krok3

    Brambory naplníme touto nádivkou, přendáme na vymaštěný plech nebo do zapékací nádoby a pečeme při 160 °C asi 35 minut.

Tip redakce

To, co vydlabeš z brambor, můžeš klidně přidat do nádivky, alespoň jí budeš mít víc. Pokud máš po ruce červenou papriku, nakrájej ji na proužky a brambory ozdob.

Pošli recept! - Speciál - Jídla za pár korun (21.1.2013)

Tisknout