Dobrá drožďová polévka
Fotogalerie:

Dobrá drožďová polévka

Ivana Černá

Praha

Někdy přidám vyvařit jedno rozkrojené rajče.

Ivana Černá, Praha

Ingredience

  • 3 ks mrkev
  • 1/2 ks celer
  • 1 petržel
  • 2 lžíce máslo
  • 1/2 kostky čerstvé droždí
  • 2 lžičky sušený zázvor
  • vývar podle potřeby
  • 2 vejce
  • 2 lžíce dětská krupička
  • podle chuti sušený medvědí česnek
  • trocha soli a pepře
  • trocha zelené nati z jarní cibulky

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Mrkev, celer a petržel nastrouháme nahrubo. Na másle rozpustíme droždí, necháme zpěnit, přidáme sušený zázvor, zamícháme, přisypeme připravenou zeleninu a chvíli vše restujeme. Zalijeme  vývarem a vaříme přibližně 8 minut.
    2. Z vajec a dětské krupičky si uděláme hustší těstíčko a lžičkou pak přidáváme nočky do vařící polévky. Nakonec vsypeme sušený medvědí česnek, dochutíme solí, pepřem a necháme ještě chvíli povařit. Na talíři posypeme nasekanou zelenou natí z cibulek nebo petrželky. Podáváme s pečivem.

Pošli recept! - Speciál - Jídla za pár korun (21.1.2013)

Tisknout