Hráškové lívanečky
Fotogalerie:

Hráškové lívanečky

Eva Skoumalová

Klučov

Místo hrášku můžeš použít nasekaný pórek.

Eva Skoumalová, Klučov

Ingredience

  • 1 konzerva sterilovaný hrášek
  • 3 vejce
  • 1 hrnek hladká mouka
  • 1 hrnek sójové mléko
  • 1 lžička kypřicí prášek
  • sůl podle chuti
  • trocha pepře
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Hrášek slijeme a dáme do misky. Přidáme vejce,  sójové mléko, hladkou mouku, lžičku kypřicího prášku, trochu soli a mletého pepře. Vše dobře promícháme a ihned na pánvi s olejem smažíme lívanečky.

  2. Dozlatova osmažené lívanečky podáváme například s bramborami a zeleninovou oblohou. Jsou rychlé a chutné.

Pošli recept! 4/2013 (4.3.2013)

Tisknout