Nadívaný beránek
Fotogalerie:

Nadívaný beránek

Kateřina Gajová

Brno

Je ještě lepší než ten piškotový.

Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • 6 vejce
  • 1/2 lžičky muškátový oříšek
  • trocha sůl
  • dle chuti mletý pepř
  • 300 g celozrnné rohlíky
  • 6 stroužků česnek
  • trocha zeleninový vývar
  • dle chuti listový špenát
  • několik listů medvědí česnek
  • na vymazání formy tuk
  • na vysypání formy hladká mouka
  • 2 větší rozinky

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Oddělíme bílky a žloutky. Žloutky smícháme s muškátovým oříškem, pepřem a solí, přidáme rohlíky nakrájené na kostičky, prolisovaný česnek a přilijeme vývar (lze nahradit vodou či tmavým pivem). Rohlíky necháme hodinu odpočívat, aby změkly. Ke směsi přimícháme špenát (lze použít rovněž podušené mladé kopřivy) a nasekaný medvědí česnek a nakonec vyšlehané bílky.

  2. Formu na beránka vymažeme a vysypeme moukou nebo mletými mandlemi, nalijeme do ní hmotu a pečeme bez přikrytí 50–60 minut při 180 °C. Očka vyrobíme z rozinek.

Pošli recept! 4/2013 (4.3.2013)


Zpět na článek: Nadívaný beránek
Tisknout