Tajemství
Fotogalerie:

Tajemství

Václav Spal

Rakovník

Recept jsem si dovezl z Holandska.

Václav Spal, Rakovník

Ingredience

  • Hlavní suroviny :
  • 100 g vepřová kýta
  • 100 g kuřecí prsa
  • 1 jablko
  • trocha soli a pepře
  • hladká mouka na husté těstíčko
  • 2 vejce
  • olej na smažení
  • Na omáčku:
  • 250 ml voda
  • 2 lžičky cukr krupice
  • špetka soli
  • 1 a 1/2 lžíce sójová omáčka
  • 1 a 1/2 lžíce ocet
  • 2-3 lžičky solamyl
  • hrst pražených arašídů

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Z masa nakrájíme plátky. Vepřové mírně naklepeme. Jablko oloupeme‚ rozkrojíme a zbavíme jádřince. Nakrájíme na plátky cca 5 mm silné. Maso nakrájíme na stejně velké kousky‚ osolíme a opepříme.

  2. Z hladké mouky a vajec vyšleháme hustší těstíčko‚ ve kterém obalíme nejdřív vepřové maso a dáme je smažit do světlého odstínu. Vyjmeme je, necháme v teple a dáme smažit kuřecí‚ které jsme také obalili v těstíčku. Opět pečeme jen dosvětla. Vyjmeme k vepřovému a osmažíme ještě jablka obalená v těstíčku. Masa smažíme zvolna‚ aby se kousky propekly. Děláme je zvlášť‚ protože vepřové se dělá déle než kuře a jablka jsou hotová během chvilky. Když jsou jablka trochu osmažená‚ přidáme oboje maso a společně dosmažíme dozlatova.

  3. Na druhé pánvi si připravíme omáčku: Nalijeme vodu a přivedeme k varu. Přidáme cukr‚ sůl‚ sójovou omáčku a ocet. Povaříme a přidáme solamyl rozmíchaný v troše vody. Omáčku mícháme‚ dokud nezhoustne. Vhodíme opražené arašídy. Omáčka má vypadat jako med.

Pošli recept! - Speciál - Recepty ze světa (16.4.2012)


Zpět na článek: Tajemství
Tisknout