Lupínkový koláč
Fotogalerie:

Lupínkový koláč

Veronika Marková

Český Těšín

Je dobrý jak teplý, tak i studený.

Veronika Marková, Český Těšín

Ingredience

  • 1 větší celozrnná houska
  • 2 hrnky kukuřičné lupínky
  • 100 ml mléko
  • 250 g šunka
  • 200 g tvrdý sýr
  • 4 vejce
  • sůl a pepř podle chuti
  • trocha tymiánu
  • trocha bazaky
  • 1 stroužek česnek
  • dle potřeby hladká mouka
  • na potření formy máslo

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Celozrnnou housku nakrájíme, v míse smícháme s lupínky a trochu polijeme mlékem, aby se navlhčily. Šunku nakrájíme na malé kostičky, větší část sýra nastrouháme a smícháme se žloutky, které jsme si oddělili od bílků. Směs přidáme k housce a lupínkům, osolíme a opepříme. Dochutíme tymiánem, bazalkou a česnekem.

  2. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a vše opatrně promícháme. Jestli je směs hodně řídká, můžeme trochu zahustit hladkou moukou. Vložíme do vymazané formy nebo pekáče. Před dopečením poklademe povrch zbylými plátky tvrdého sýra a pečeme dozlatova při 150 °C.

Pošli recept! 11/2012 (3.10.2012)


Zpět na článek: Lupínkový koláč
Tisknout