Smetanové brambory
Fotogalerie:

Smetanové brambory

Jana Součková

Praha

Chutnají samotné i jako příloha k masu.

Jana Součková, Praha

Ingredience

  • 4 brambory
  • na vytření misky olej
  • 1 stroužek česnek
  • špetka soli
  • podle chuti pepř
  • trocha kysané smetany
  • mléko dle potřby
  • pár lístků bazalky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Oloupané syrové brambory nakrájíme na tenké plátky. Zapékací misku vytřeme rozpůleným stroužkem česne- ku a olejem. Na dno misky pokládáme plátky brambor. Osolíme, opepříme a vyskládáme další vrstvu. Tak to opakujeme třikrát.

  2. Zakysanou smetanu rozmícháme s trochou mléka, přidáme bazalku, trochu osolíme. Směs nalijeme na brambory. Zapékáme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 20 minut.

Pošli recept! 11/2012 (3.10.2012)


Zpět na článek: Smetanové brambory
Tisknout