Těstoviny se špenátem a nivou
Fotogalerie:

Těstoviny se špenátem a nivou

Eva Auerová
Eva Auerová
Loděnice

Rychlý a chutný recept, lze podávat i zastudena.

Eva Aeurová, Loděnice

Ingredience

  • 500 g těstoviny panzani
  • 250 g špenát domácí, může být i mražený
  • 1 malá cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 125 ml smetana 12%
  • sůl dle chuti
  • 50 g niva
  • 100 g eidam na postrouhání

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si dáme vařit vodu na těstoviny. Poté opražíme cibulku s lisovaným česnekem, přidáme špenát a necháme povařit. Přidáme smetanu a osolíme. Nakonec nastrouháme nivu a necháme 2 minuty povařit.
  2. Těstoviny smícháme se vzniklou omáčkou, promícháme a podáváme postrouhané eidamem.

Tisknout