Vejce zapečená v bramborové kaši
Fotogalerie:

Vejce zapečená v bramborové kaši

Hana Bílá
Hana Bílá
České Budějovice

Jídlo, které zajímavě vypadá a dobře chutná.

Hana Bílá, České Budějovice

Ingredience

  • 600 g brambory
  • 150 g máslo
  • 250 ml mléko
  • 4 vejce
  • 2 rajčata
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Syrové brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme a brambory vymícháme s mlékem a polovinou másla na jemnou kaši.

  2. Vejce uvaříme na hniličku, zchladíme a oloupeme. Ohnivzdornou misku vymažeme částí másla z druhé poloviny a naplníme kaší sáčkem s ozdobnou špičkou tak, aby vznikla čtyři hnízda. Do nich posadíme uvařená oloupaná vejce a pokapeme zbylým rozpuštěným máslem. Krátce zapečeme v horké troubě.

  3. Rajčata překrojíme na půlky, vydlabeme středy a posadíme jako klobouček na vejce. Se zeleninovým salátem promíchaným s nakrájeným kuřecím masem nám tento pokrm chutná nejvíce.

Tisknout