Šunková pizza s kukuřicí
Fotogalerie:

Šunková pizza s kukuřicí

Nikola Feketová

Krnov

Čerstvě upečená skvěle voní a chutná ještě lépe.

Nikola Feketová, Krnov

Ingredience

  • Ingredience
  • 1/8 litru vlažná voda
  • 2 lžíce olej
  • trocha sůl
  • 250 g hladká mouka
  • 15 g droždí
  • 60 g rajský protlak
  • špetka pepř, oregano, bazalka
  • 150 g šunka
  • 3 malá rajčata
  • 1 zelená paprika
  • 1 plechovka sterilovaná kukuřice
  • 150 g tvrdý sýr

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy nalijeme vlažnou vodu a olej‚ přidáme sůl‚ mouku, rozdrobené droždí a promícháme. Vznikne hladké těsto‚ které necháme asi 20 minut kynout.

  2. Poté dáme těsto na plech vyložený pečicím papírem a roztáhneme je na plochu. Těsto pomažeme rajským protlakem, který můžeme trochu osolit a opepřit, posypeme oreganem a bazalkou.

  3. Na potřené těsto klademe šunku‚ pak kolečka rajčat‚ nakrájenou papriku‚ kukuřici a nakonec nastrouhaný sýr. Dáme upéct do trouby.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)


Zpět na článek: Šunková pizza s kukuřicí
Tisknout