Fazolová polévka
Fotogalerie:

Fazolová polévka

Irena Slováčková
Irena Slováčková
Ústí nad Labem

Místo nudlí můžeš přidat vařené brambory.

Irena Slováčková, Ústí nad Labem

Ingredience

  • Ingredience
  • 100 g fazole
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • podle potřeby kořenová zelenina
  • podle chuti nové koření, celý pepř a bobkový list
  • podle chuti sůl
  • na jíšku olej a hladká mouka
  • špetka paprika
  • 1/2 čabajka
  • trocha chilli
  • dle chuti petrželka, saturejka a majoránka
  • podle chuti širší nudle

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Fazole namočíme přes noc do vody. Druhý den je vaříme společně s cibulí a česnekem nakrájenými nadrobno a s celou mrkví‚ petrželí a celerem. Přidáme nové koření‚ bobkový list a celý pepř. Nesolíme! Vaříme, dokud nejsou fazole měkké, zeleninu vyndáme dřív.

  2. Osolíme‚ přidáme jíšku‚ do které jsme přimíchali mletou papriku a čabajku nakrájenou na kolečka. Povaříme‚ dochutíme solí‚ pepřem‚ můžeme přidat chilli a rozetřený česnek. Nakonec, když už se polévka nevaří, vmícháme čerstvou či sušenou petrželku‚ saturejku a majoránku. Pak vložíme široké nudle uvařené zvlášť.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Tisknout