Voňavé a dobré.
Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Ingredience
- Ingredience
- 300 g mleté maso
- 2 vejce
- 1 cibule
- 2 stroužky česnek
- podle chuti pepř, mletý kmín, majoránka, chilli, podravka a sůl
- 8 velkých žampiony
- 2 lžíce hladká mouka
- trocha strouhanka
- 5 lžic mléko
- trocha olej
Doba přípravy
Počet porcí
2
Orientační cena
50 Kč
Postup přípravy
-
Smícháme mleté maso‚ vejce‚ cibuli nakrájenou nadrobno‚ česnek utřený se solí‚ pepř, chilli, mletý kmín a majoránku.
-
Žampiony očistíme, oloupeme, odstraníme nohy‚ které nadrobno nasekáme a přidáme do masové směsi.
-
Masovou směs a nasekané žampionové nohy promícháme a osolíme. Směs rozdělíme na osm dílů a vydlabané žampiony naplníme.
-
Dále smícháme vejce‚ mléko‚ hladkou mouku‚ pepř a podravku. Umícháme hladké řídké těstíčko, ve kterém namáčíme naplněné žampiony a ihned je obalujeme ve strouhance. Pomalu je smažíme ve větším množství oleje dozlatova. Olej nesmí být příliš rozpálený‚ aby se náplň dostatečně propekla. Podáváme se zeleninou.