Gnocchi s červeným zelím a čubricou
Fotogalerie:

Gnocchi s červeným zelím a čubricou

Andrea Hochová
Andrea Hochová
Brněnec

Jednoduché, rychlé a levné. Červená řepa jídlo krásně rozzáří.

Andrea Hochová, Brněnec

Ingredience

  • 1 sáček červené zelí
  • 1 cibule
  • 150 g anglická slanina
  • dle chuti koření čubrica
  • 1 balení gnocchi
  • na smažení sádlo

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Na sádle zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme rovněž na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a osmahneme. Přimícháme červené zelí ze sáčku (není třeba použít celé, stačí polovina). Zasypeme čubricou, což je směs koření (sůl, saturejka, chilli, libeček, pískavice), podlijeme vodou a necháme dusit asi 15 minut.

  2. Mezitím dáme vařit gnocchi. Jsou hotové jakmile vyplavou na povrch - asi po třech minutách. Na závěr můžeme posypat strouhaným sýrem.

Tisknout